Pročtené léto

Dobrý den,

rádi bychom Vás upozornili na zajímavou akci Pročtené léto, kterou třetím rokem pro děti i rodiče v České republice připravuje náš projekt Mravenčí chůva. Zapojení do ní může být zajímavé pro Vaši knihovnu, Vaše žáky nebo Vás jako rodiče či prarodiče.
Díky Pročtenému létu mohou děti, rodiče a knihovníci získat každý prázdninový týden řadu tipů na letní čtení a další aktivity k vybraným tématům.

V loňském roce se do Pročteného léta zapojilo více než 1500 dětí a rodičů z různých míst republiky, nyní je již přihlášených přes 1400 účastníků a účastnic. 

Jako Pročtená místa se do akce mohou připojit i různé instituce jako knihovny, knihkupectví, školky nebo dětské skupiny. Zapojení do Pročteného léta můžete jako zajímavou prázdninovou aktivitu nabídnout i Vašim čtenářům.

Jak se zapojit do Pročteného léta?

Hlavním průvodcem je dětem i dospělým, prázdninový deník nazvaný Vzpomínkovník. Ten si může každý po předchozí registraci stáhnout z webové stránky www.procteneleto.cz

Na této stránce můžete také registrovat svoji knihovnu, knihkupectví nebo jinou organizaci jako tzv. Pročtené místo.

Co Vám / dětem může přinést zapojení do Pročteného léta?

➳ Inspiraci pro čtení i tipy na program, který obohatí prázdninový čas

➳ 9 zajímavých témat, na každý prázdninový týden jedno

➳ Ke každému tématu a pro každou čtenářskou kategorii máme nachystané tipy na knihy, které děti lákají ke čtení

➳ Na čtení knih můžete navázat smysluplnými aktivitami, které děti baví

➳ Zaznamenáváním svých vzpomínek do deníku se můžete zapojit do prázdninové soutěže o knižní ceny


Další podrobnosti o Pročteném létu si můžete přečíst v přiložené tiskové zprávě nebo na webové stránce www.procteneleto.cz.

Proctene-leto