Jídelní lístek







17. 9. - 21. 9. 2018
PondělíPolévka
Hlavní jídlo
Koprová s bramborem (1pm,7)
Čína z kuřecího masa, špagety (1pm,6,7), ledový salát, čaj
ÚterýPolévka
Hlavní jídlo
Z vaječné jíšky (1pm,3,6,7,9)
Mořská štika na másle (4,7), bramborová kaše (7), míchaný kompot, čaj
StředaPolévka
Hlavní jídlo
Fazolová, chléb (1pm)
Dukátové buchtičky s krémem (1pm,3,7), hroznové víno, čaj
ČtvrtekPolévka
Hlavní jídlo
Rychlá hovězí s vejci (1pm,3,7)
Krůtí medailonky, opékané brambory, šopský salát (7), voda se sirupem
PátekPolévka
Hlavní jídlo
Houbová s bramborem (1pm,7)
Selská vepřová pečeně, lounský knedlík (1pm), červené zelí, jablko, džus

V měsíci prosinci proběhlo vyúčtování za období srpen 2017 - prosinec 2017

 

Každý den je k dispozici neslazená voda.

V případě nedodání surovin je možná změna jídelníčku.

Od 13.12.2014 nabývá účinnost Nařízení EU 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které přináší stravovacím provozům povinnost informovat strávníky o alergenech obsažených v nabízených pokrmech. Tato povinnost se týká všech výrobců potravin, všech článků veřejného stravování (restaurací, jídelen, nemocnic)

EU specifikovala 14 hlavních potenciálních alergenů, které podléhají legislativnímu značení.
1. Obiloviny – obsahují lepek (1pm - pšeničná mouka)
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašidy) a výrobky z nich
6. Sojové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj
8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů (8lo - lískový ořech)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany – v koncentracích vyšších než 10 mg
13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich

Na jídelním lístku jsou v závorce za každým pokrmem uvedeny alergeny,
které jsou v daném pokrmu obsaženy.

Copyright © 2008 ZŠ U Kapličky 959, Orlová - Lutyně. webdesign Tomáš PiprekX-STUDIO.cz