Jídelní lístek







9. - 13. 3. 2020
PondělíPolévka
Hlavní jídlo
Pórková s bramborem a sýrem (1pm,7)
Vepřový kotlet na paprice (1pm,7), celozrný knedlík (1pm,7), pomeranč, džus
ÚterýPolévka
Hlavní jídlo
Jáhlová se zeleninou (1pm,7,9)
Kuřecí stehno na zelí, brambory, grep, čaj
StředaPolévka
Hlavní jídlo
Zeleninová (1pm,7,9)
Boloňské fazole (1pm,7), chléb (1pm), ledový salát, vanilkové mléko (7)
ČtvrtekPolévka
Hlavní jídlo
Drůbková se strouháním (1pm,3,7,9)
Rybí karbanátek (1pm,3,4,7), šťouchané brambory, míchaný kompot, čaj s mlékem
PátekPolévka
Hlavní jídlo
Cizrnová se smaženým hráškem (1pm,3,7)
Krůtí maso na kmíně (1pm,7), dušená rýže, salát z červené řepy, švédský čaj (7)

V měsíci prosinci proběhlo vyúčtování za období srpen 2019 - prosinec 2019

 

Každý den je k dispozici neslazená voda.

V případě nedodání surovin je možná změna jídelníčku.

Od 13.12.2014 nabývá účinnost Nařízení EU 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které přináší stravovacím provozům povinnost informovat strávníky o alergenech obsažených v nabízených pokrmech. Tato povinnost se týká všech výrobců potravin, všech článků veřejného stravování (restaurací, jídelen, nemocnic)

EU specifikovala 14 hlavních potenciálních alergenů, které podléhají legislativnímu značení.
1. Obiloviny – obsahují lepek (1pm - pšeničná mouka)
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašidy) a výrobky z nich
6. Sojové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj
8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů (8lo - lískový ořech)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany – v koncentracích vyšších než 10 mg
13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich

Na jídelním lístku jsou v závorce za každým pokrmem uvedeny alergeny,
které jsou v daném pokrmu obsaženy.

Copyright © 2008 ZŠ U Kapličky 959, Orlová - Lutyně. webdesign Tomáš PiprekX-STUDIO.cz