Jídelní lístek







12. 11. - 16. 11. 2018
PondělíPolévka
Hlavní jídlo
Pórková se sýrem a bulgurem (1pm,7)
Krůtí pečeně, červené zelí, bramborový knedlík (1pm), pomeranč, džus, čaj
ÚterýPolévka
Hlavní jídlo
Krůtí s tarhoňou (1pm,7,9)
Kuřecí stehno na způsob bažanta, bramborová kaše (7), míchaný kompot, švédský čaj (7), čaj
StředaPolévka
Hlavní jídlo
Čočková, chléh (1pm,7)
Domácí buchty s marmeládou, tvarohem (1pm,3,7), mléko (7), čaj
ČtvrtekPolévka
Hlavní jídlo
Celerová s opraženou houskou (1pm,7,9)
Čevabčiči (1pm,7), brambory, okurkový salát, čaj
PátekPolévka
Hlavní jídlo
Kapustová s bramborem (1pm,7)
Špecle s kuřecím masem (1pm,7), hlávkový salát, džus, čaj

V měsíci prosinci proběhlo vyúčtování za období srpen 2017 - prosinec 2017

 

Každý den je k dispozici neslazená voda.

V případě nedodání surovin je možná změna jídelníčku.

Od 13.12.2014 nabývá účinnost Nařízení EU 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které přináší stravovacím provozům povinnost informovat strávníky o alergenech obsažených v nabízených pokrmech. Tato povinnost se týká všech výrobců potravin, všech článků veřejného stravování (restaurací, jídelen, nemocnic)

EU specifikovala 14 hlavních potenciálních alergenů, které podléhají legislativnímu značení.
1. Obiloviny – obsahují lepek (1pm - pšeničná mouka)
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašidy) a výrobky z nich
6. Sojové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj
8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů (8lo - lískový ořech)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany – v koncentracích vyšších než 10 mg
13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich

Na jídelním lístku jsou v závorce za každým pokrmem uvedeny alergeny,
které jsou v daném pokrmu obsaženy.

Copyright © 2008 ZŠ U Kapličky 959, Orlová - Lutyně. webdesign Tomáš PiprekX-STUDIO.cz