Jídelní lístek







8. - 12. 6. 2020
PondělíPolévka
Hlavní jídlo
Čočková, knuspi (1pm)
Dukátové buchtičky se šodó (1pm,3,7), čaj
ÚterýPolévka
Hlavní jídlo
Drůbková s celestýnskými nudlemi (1pm,3,9)
Kuřecí přírodní plátek, brambory, zakysaná smetana, musli s jahodami (6,7), čaj
StředaPolévka
Hlavní jídlo
Cibulová s bramborem (1pm,7)
Krůtí maso na žampionech (1pm), dušená rýže
ČtvrtekPolévka
Hlavní jídlo
Zeleninová s mušličkami (1pm,3,7,9)
Rybí filé Bolognes (1pm,3,4,7), šťouchané brambory, čaj
PátekPolévka
Hlavní jídlo
Česneková s bramborem a vejcem (1pm,3,7)
Plněný bramborový knedlík (1pm), kyselé zelí (1pm), džus

V měsíci prosinci proběhlo vyúčtování za období srpen 2019 - prosinec 2019

 

Každý den je k dispozici neslazená voda.

V případě nedodání surovin je možná změna jídelníčku.

Od 13.12.2014 nabývá účinnost Nařízení EU 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které přináší stravovacím provozům povinnost informovat strávníky o alergenech obsažených v nabízených pokrmech. Tato povinnost se týká všech výrobců potravin, všech článků veřejného stravování (restaurací, jídelen, nemocnic)

EU specifikovala 14 hlavních potenciálních alergenů, které podléhají legislativnímu značení.
1. Obiloviny – obsahují lepek (1pm - pšeničná mouka)
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašidy) a výrobky z nich
6. Sojové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj
8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů (8lo - lískový ořech)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany – v koncentracích vyšších než 10 mg
13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich

Na jídelním lístku jsou v závorce za každým pokrmem uvedeny alergeny,
které jsou v daném pokrmu obsaženy.

Copyright © 2008 ZŠ U Kapličky 959, Orlová - Lutyně. webdesign Tomáš PiprekX-STUDIO.cz