Jídelní lístek







19. 2. - 23. 2. 2018
PondělíPolévka
Hlavní jídlo
Bramborová s jáhly (1pm,7,9)
Maminčino kuře (1pm), těstoviny (1pm), ledový salát, čaj
ÚterýPolévka
Hlavní jídlo
Celerové pyré se smaženým hráškem (1pm,3,7,9)
Mořská štika se zeleninou (4,9), bramborová kaše (7), míchaný kompot, mléko (7), čaj
StředaPolévka
Hlavní jídlo
Zeleninová se sýrovým kapáním (1pm,3,6,7,9)
Selská vepřová pečeně, chlupatý knedlík (1pm), červené zelí, mandarinka, džus, čaj
ČtvrtekPolévka
Hlavní jídlo
Hovězí s tarhoňou (1pm,6,9)
Krůtí maso v mrkvi (1pm,7), brambory, grep, čaj
PátekPolévka
Hlavní jídlo
Fazolová (1pm,7), chléb (1pm)
Špecle s grankem (1pm,7), banán, mléko (7), čaj

V měsíci prosinci proběhlo vyúčtování za období srpen 2017 - prosinec 2017

 

Každý den je k dispozici neslazená voda.

V případě nedodání surovin je možná změna jídelníčku.

Od 13.12.2014 nabývá účinnost Nařízení EU 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které přináší stravovacím provozům povinnost informovat strávníky o alergenech obsažených v nabízených pokrmech. Tato povinnost se týká všech výrobců potravin, všech článků veřejného stravování (restaurací, jídelen, nemocnic)

EU specifikovala 14 hlavních potenciálních alergenů, které podléhají legislativnímu značení.
1. Obiloviny – obsahují lepek (1pm - pšeničná mouka)
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašidy) a výrobky z nich
6. Sojové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj
8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů (8lo - lískový ořech)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany – v koncentracích vyšších než 10 mg
13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich

Na jídelním lístku jsou v závorce za každým pokrmem uvedeny alergeny,
které jsou v daném pokrmu obsaženy.

Copyright © 2008 ZŠ U Kapličky 959, Orlová - Lutyně. webdesign Tomáš PiprekX-STUDIO.cz