Jídelní lístek







25. 6. - 29. 6. 2018
PondělíPolévka
Hlavní jídlo
Hrachová (1pm), chléb (1pm)
Nudle s mákem (1pm,7), čaj s citrónem, mléko (7), jablko
ÚterýPolévka
Hlavní jídlo
Kuřecí s celestýnskými nudlemi (1pm,3,6,7,9)
Smažený rybí karbanátek (1pm,3,4,7), brambory, jogurt (7), zeleninová přízdoba, čaj
StředaPolévka
Hlavní jídlo
Brokolicová s bramborem
Svíčková na smetaně (1pm,7,9), houskový knedlík (1pm,3), džus, čaj, meruňka
ČtvrtekPolévka
Hlavní jídlo
Cibulová s bramborem a sýrem (1pm,7)
Kuřecí směs s játry (1pm), dušená rýže, ledový salát, čaj
PátekPolévka
Hlavní jídlo

Bramborový guláš (1pm), chléb (1pm), čaj

V měsíci prosinci proběhlo vyúčtování za období srpen 2017 - prosinec 2017

 

Každý den je k dispozici neslazená voda.

V případě nedodání surovin je možná změna jídelníčku.

Od 13.12.2014 nabývá účinnost Nařízení EU 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které přináší stravovacím provozům povinnost informovat strávníky o alergenech obsažených v nabízených pokrmech. Tato povinnost se týká všech výrobců potravin, všech článků veřejného stravování (restaurací, jídelen, nemocnic)

EU specifikovala 14 hlavních potenciálních alergenů, které podléhají legislativnímu značení.
1. Obiloviny – obsahují lepek (1pm - pšeničná mouka)
2. Korýši a výrobky z nich
3. Vejce a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Podzemnice olejná (arašidy) a výrobky z nich
6. Sojové boby (sója) a výrobky z nich
7. Mléko a výrobky z něj
8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů (8lo - lískový ořech)
9. Celer a výrobky z něj
10. Hořčice a výrobky z ní
11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12. Oxid siřičitý a siřičitany – v koncentracích vyšších než 10 mg
13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
14. Měkkýši a výrobky z nich

Na jídelním lístku jsou v závorce za každým pokrmem uvedeny alergeny,
které jsou v daném pokrmu obsaženy.

Copyright © 2008 ZŠ U Kapličky 959, Orlová - Lutyně. webdesign Tomáš PiprekX-STUDIO.cz